Στην πόλη CEBU των Φιλιππίνων λειτουργεί μια επιχείρηση που έχει ανάγει το παγωτό σε εφαρμοσμένη επιστήμη και χημική αντίδραση! Το συγκεκριμένο παγωτατζίδικο πουλάει παγωτό που παρασκευάζεται από υγρό άζωτο.
Το μαγαζί λέγεται Avalanche Ice Cream Shop και λειτουργεί από το 2005. Ο πελάτης παραγγέλνει την γεύση της αρεσκείας του, η οποία φτιάχνεται επιτόπου και μέσα σε ελάχιστο χρόνο την απολαμβάνει σε κυπελλάκι ή χωνάκι. Πρώτα το μίγμα των υλικών ρίχνεται σε μίξερ και στην συνέχεια προστίθεται μια δόση υγρού αζώτου. Έτσι παγώνει αμέσως χωρίς να δημιουργούνται κρύσταλλοι και αποκτά λεία υφή. Όσο για το γευστικό αποτέλεσμα; Λαχταριστό και πρωτίστως διαφορετικό!
[mom_video type=”youtube” id=”errzQx2Mu1w” width=”100%” height=”350″]