Επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου
της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στη ΔΕΘ-Helexpo
Τους στενούς της δεσμούς με τη ΔΕΘ-Helexpo επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας επισκέφθηκε τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του, κ. Τάσο Τζήκα.
Ο κ. Τζήκας παρουσίασε στα μέλη του δ.σ. της ΠαΔΕΕ την πορεία του εκθεσιακού οργανισμού τα τελευταία χρόνια και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση τόσο της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου όσο και των κλαδικών εκθέσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επικείμενη 83η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα δοθεί έμφαση στο επιχειρείν και στην τόνωση των επενδυτικών σχέσεων.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού στο επίπεδο της διοργάνωσης ενός επενδυτικού φόρουμ που θα διευκολύνει την επαφή των ελληνικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις των χωρών καταγωγής των μελών της ΠαΔΕΕ.
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Πήτερ Κατσαμπάνης (Αυστραλία), ο γενικός της γραμματέας, Τζον Πανταζόπουλος (Αυστραλία) και τα μέλη του δ.σ. Λεωνίδας Ραπτάκης (ΗΠΑ), Στέφαν Πάππας (ΗΠΑ), Τζέρι Σκλαβούνος (Καναδάς) και Τζορτζ Μιχαλάκης (Νότια Αφρική).
Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2012, όταν και τέθηκαν για πρώτη φορά οι βάσεις για μια μόνιμη σχέση αλληλοϋποστήριξης και ανταλλαγής εμπειριών και αναπτυξιακών εργαλείων. Άλλωστε η ΔΕΘ-Helexpo αναγνώριζε ανέκαθεν την τεράστια δύναμη που διαθέτει η ελληνική Ομογένεια και την πολύτιμη συνεισφορά που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική οικονομία.
Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή μετέχουν 230 ελληνικής καταγωγής βουλευτές, καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα ανά τον κόσμο (εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου). Η γενική της συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.