Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λισσαβόνα, δύο ψάρια κάνουν χρυσές δουλειές στις εξαγωγές των δύο χωρών.
Το σημαντικότερο σε αξία προϊόν που εξάγει η Ελλάδα στην Πορτογαλία είναι τα φρέσκα ψάρια και κυρίως η τσιπούρα και το λαβράκι, αναφέρει η ετήσια έκθεση του 2015 για την οικονομία της Πορτογαλίας, του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Λισσαβόνα.
Η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών για τις εξαγωγές, αναφέρει πως το 2015, οι ελληνικές εξαγωγές ψαριών ανήλθαν σε 40,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 27,6% των ελληνικών εξαγωγών στην Πορτογαλία, έναντι 29% το 2014.
Η διαφορά του “ταμείου” που κάνουν οι εξαγωγές ψαριών Ελλάδας και Πορτογαλίας είναι εμφανής, καθώς τα υπόλοιπα προϊόντα που ακολουθούν είναι τα εξής:
http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/ereuna-poia-ellinika-psaria-einai-anarpasta-stin-protogalia