Υλικά :
1 κιλό γαύρο
Λίγο ελαιόλαδο
1 με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
Λίγη ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τον γαύρο καλά, κόβουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις 1 με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, το χυμό από 1 λεμόνι, την καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά εάν τρώτε, αλάτι, πιπέρι, τον γαύρο, και τι ρίγανη τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.