Σήμερα σας προτείνουμε ένα εύκολο και γευστικό πιάτο, που δεν θα σας πάρει πολύ ώρα για να το ετοιμάσετε… με απλά και εύκολα βήματα πάμε να ετοιμάσουμε μαζί...
Υλικά
2φλ. ρύζι για πιλάφι
400γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 ½ λίτρο ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου ή νερό
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2κ.σ. βούτυρο αγελαδινό.
¼ κούπας λευκό κρασί
3κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μαιντανό
Αλάτι (με μέτρο) πιπέρι (όσο θέλουμε) και για το τέλος τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα καλά και προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για να σοταριστούν. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε το ρύζι και τον άνηθο ή τον μαϊντανό.
2. Μόλις πιουν τα υγρά, ρίχνετε το κρασί και το ζωμό ή το νερό λίγο λίγο. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
3. Λίγο πριν πιει όλα τα υγρά, προσθέστε το βούτυρο. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.
Τip Προσοχή στο ρύζι… πρέπει να είναι αρμπόριο.