Καλοκαιρινό Coctail
RUM SPIRITS
Tου Τάσου Γιέχου, WORLD CLASS FINALIST
Καλοκαίρι χωρίς «ΤΙΚΙ STYLE COCKTAIL» δεν γίνεται… Αυτή η εξωτική διάθεση που προκαλεί το ρούμι με το «μυστήριο» πίσω από Καραϊβική – Πολυνησία – Πειρατές εξιτάρει και μας ταξιδεύει. Το ρούμι ξεκίνησε τον 17ο αιώνα ως «μικρός συνέταιρος» στη βιομηχανία ζάχαρης στην Καραϊβική και σήμερα είναι ένα από τα πρώτα σε παγκόσμια κατανάλωση αποστάγματα. Για να φτάσει ως εδώ, πέρασε από πολλές φουρτουνιασμένες θάλασσες: από νόμισμα για την πληρωμή των σκλάβων, δυναμωτικό για τους Άγγλους ναυτικούς και alter ego πειρατών, έγινε πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και καλλιτέχνες και η καλύτερη συντροφιά της αριστοκρατίας. Σε αυτό το cocktail χρησιμοποιούμε ένα υπέροχο spiced rum (ρούμι που αποστάζεται με μπαχαρικά μοσχοκάρφι, κανέλα, φασόλια τόνγκα κλπ.) που δημιούργησε ο Daniele Dalla Pola!
ΥΛΙΚΑ:
Ποτήρι TIKI ή JAR
60 ml ALAMEA SPICED RUM
10 ml ΠΕΤΙΜΕΖΙ
10 ml ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
15 ml ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
25 ml ΠΟΥΡΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
30 ml ΦΡΕΣΚΟ XYMO LIME
1 dash CHOCOLATE BITTER
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: STRAWBERRY BUENO
Καλή σας επιτυχία!!!