Pictured: The Macallan Rare Journey VR cocktail being served at the Baptiste & Bottle restaurant at the Conrad Chicago Hotel, USA
Ref: SPL1562106 260817
Picture by: Neil Burger/Splash
Splash News and Pictures
Los Angeles:310-821-2666
New York:212-619-2666
London:870-934-2666
photodesk@splashnews.com
Splash News and Picture Agency does not claim any Copyright or License in the attached material. Any downloading fees charged by Splash are for Splash's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any Copyright or License in the material. By publishing this material , the user expressly agrees to indemnify and to hold Splash harmless from any claims, demands, or causes of action arising out of or co
Μπαρ πολυτελείας στο Σικάγο «ταξιδεύει» τον πελάτη μέχρι τον τόπο παραγωγής του ποτού που πίνει
Μπορεί ένα κοκτέιλ να σε ταξιδέψει μέχρι τη Σκοτία; Στο πολυτελές μπαρ Bottle & Baptiste στο Σικάγο του Ιλινόις μπορεί κανείς, αντί 95 δολαρίων, να συνδυάσει καλό ποτό και ταξίδι στη Σκοτία, έστω μέσω της εικονικής πραγματικότητας.
Με το που παραγγέλνει κανείς το συγκεκριμένο κοκτέιλ, που βασίζεται στο ουίσκι, ένας σερβιτόρος εμφανίζεται στο τραπέζι και σπρώχνει ένα βελανίδι στην παλάμη του πελάτη. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της «τελετουργίας».
Στη συνέχεια ο σερβιτόρος επιστρέφει με ένα κουτί γεμάτο βρύα και vintage ποτήρια με σέρι Oloroso και ουίσκι Macallan Rare Cask, ξηρό πάγο και τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας, με τα οποία επιτυγχάνεται η μεταφορά που ονομάζεται «Macallan Rare Journey».
Ομίχλη
Οταν ο πελάτης βάλει το βελανίδι στα βρύα και χύσει ζεστό νερό πάνω στον ξηρό πάγο, δημιουργείται ομίχλη σαν κι αυτή που κυριαρχεί στη Σκοτία και αρχίζει το ταξίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο περιγράφει, μέσα από μια καλαίσθητη τρισδιάστατη εμπειρία, πώς παρασκευάζεται το ουίσκι που θα βρέξει τον ουρανίσκο του πελάτη.
Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται με λεπτομέρεια τα βαρέλια, τα οποία είναι φτιαγμένα από ξύλο που προέρχεται από αμερικανικά και ευρωπαϊκά δάση και έχουν παλαιωθεί με σέρι. Οταν τελειώσει αυτή η περιήγηση, θα είναι έτοιμο και το κοκτέιλ, το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς εν μέσω της τεχνητής ομίχλης. Η δημιουργός του κοκτέιλ Ράκελ Ράις εξηγεί ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα «βιβλίο τραπεζιού». «Οσο περισσότερα μαθαίνει ο κόσμος για κάτι τόσο περισσότερο το εκτιμά» κατέληξε.
http://www.espressonews.gr/reportaz/2017/08/164406/kokteil-kapsoyla