Υλικά που θα χρειαστείτε
1 μπούτι γύρω στα 2 κιλά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας καλά, το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερόνουμε. Βάζουμε σε μία λεκάνη τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τα κλαράκια δενδρολίβανου (και τα 4) τα 2 κλαράκια θυμάρι, προσθέτουμε το λάδι τον χυμό λεμονιού το σκόρδο και όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε… Βάζουμε το μπούτι στο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά και γυρίζουμε το μπούτι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε το ψήσιμό του για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά (ανάλογα το μπούτι και την ένταση του φούρνου μας) και αφαιρούμαι το σκόρδο.
Όταν είναι έτοιμο το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι που έχουμε ψιλοκόψει…
Tip: Κρασί
Το συνοδεύουμε με Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι, και για όσους προτιμούν το ερυθρού ένα Merlot