Συνταγή για αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με δενδρολίβανο & θυμάρι

Καβάλα : Μικρή Βενετία θυμίζει το στάδιο Ανθή Καραγιάννη (φώτος&βίντεο)
08/03/2015
Όσιος Πορφύριος: «Τίποτε δεν είναι τυχαίο…»
10/03/2015
Όλα

Υλικά που θα χρειαστείτε

 

1 μπούτι γύρω στα 2 κιλά

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

4 κλαράκια δενδρολίβανοx

4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό ενός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε το κρέας καλά, το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερόνουμε. Βάζουμε σε μία λεκάνη τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τα κλαράκια δενδρολίβανου (και τα 4)   τα 2 κλαράκια θυμάρι, προσθέτουμε το λάδι τον χυμό λεμονιού το σκόρδο και όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε… Βάζουμε το μπούτι στο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω του.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά  και γυρίζουμε το μπούτι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε το ψήσιμό του για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά (ανάλογα το μπούτι και την ένταση του φούρνου μας) και αφαιρούμαι το σκόρδο.

Όταν είναι έτοιμο το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι που έχουμε ψιλοκόψει…

 

Tip: Κρασί

Το συνοδεύουμε με Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι, και για όσους προτιμούν το ερυθρού ένα Merlot

 

z

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.