8 μερίδες
Υλικά
4 μεσαία κυδώνια
300 γραμ. ζάχαρη
3 γαρύφαλα
χυμός ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι προσεκτικά… Τα κυδώνια πρέπει να είναι ώριμα. Βράζουμε μισό λίτρο με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το γαρίφαλο και τον χυμό του λεμονιού… Τοποθετούμε και τα κυδώνια και τα βράζουμε για 10 λεπτα στους 180 βαθμούς… Κατόπιν τα τοποθετούμε σε φόρμα με υπερυψωμένες άκρες και ρίχνουμε το σιρόπι… Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα μέχρι να ροδίσουν!!!
Tips : Αφού κρυώσουν τα γαρνίρουμε με 1 κουταλάκι σαντιγύ και κανέλα…