ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1,5 λίτρο χλιαρό νερό
20 γρ. μαγιά
Σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη για να φτιάξουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλεύρι, για να βάλουμε τη μαγιά, μαζί με λίγο αλάτι. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και σιγά- σιγά, ρίχνουμε το νερό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί, μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό χυλό. Το νερό που χρησιμοποιούμε – λίγο περισσότερο, λίγο λιγότερο – είναι 1,5 λίτρο. Το βλέπουμε… Το σημαντικό είναι να είναι χλιαρό. Αφήνουμε τη ζύμη μας περίπου μισή ωρίτσα, να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες μας, για να γίνουν αφράτοι.
Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, φροντίζουμε να τα βρέχουμε πριν φτιάξουμε τον κάθε λουκουμά. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι που τους καλύπτει.
Μπορούμε να τους σερβίρουμε σκέτους ή παρέα με σοκολάτα, μέλι, καρύδια και κανέλα, παγωτό καϊμάκι, ακόμα και με τριμμένο κίτρινο τυρί και μπέικον….
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..!