Για 40 μανιτάρια
* 2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή φασκόμηλου
* 2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
* 6 σκελίδες σκόρδο
* 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
* 1 κ.τ.γ. αλάτι
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
* 2 φλιτζάνια γαλέτα από ψίχα ψωμιού
* Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 40 μανιτάρια με διάμετρο γύρω στα 6 εκ. (τα κοτσάνια βγαλμένα)
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Στο μούλτι ή στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, 4 κ.τ.σ. παρμεζάνα και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε. Τέλος, προσθέτουμε και χτυπάμε τα καρύδια.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ψίχα ψωμιού. Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι. Εάν το μείγμα είναι στεγνό, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο κρασί.
4. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.