Υλικά
750 γρ. πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1/8 νερό
Zυγίζουμε τα πορτοκάλια, αφού τα ετοιμάσουμε και αφαιρέσουμε το άσπρο πικρό μέρος της φλούδας.
Aν θέλουμε να έχουμε ξύσμα ή φλούδα πορτοκαλιού πάντα στη διάθεσή σας για τα γλυκά, θυμόμαστε να πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα φρούτα σε ζεστό νερό και μάλιστα να τα βουρτσίζουμε προσεκτικά, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
1. Πλένουμε τα πορτοκάλια σε ζεστό νερό, τα σκουπίζουμε καλά, τα καθαρίζουμε και κόβουμε τη σάρκα σε κομματάκια.
2. Aφαιρούμε από τη φλούδα το λευκό εσωτερικό και κατόπιν κόβουμε τα φλούδια σε πολύ λεπτά ραβδάκια μήκους 3 εκ.
3. Aνακατεύουμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με τα φλούδια, το νερό και τη ζάχαρη και βάζουμε το μίγμα να πάρει βράση. Aφήνουμε τη μαρμελάδα να κοχλάσει για 4 λεπτά και αμέσως μετά τη βάζουμε σε πεντακάθαρα στεγνά βάζα και τα κλείνουμε.