ΤΑΣ ΜΠΑΡΕΚ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ
Γέμιση
400 γραμ. κιμάς
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές κουκουνάρι
Αλάτι
Λάδι για το σοτάρισμα
Στο λάδι σοτάρομε το κρεμμύδι, προσθέτομε τον κιμά και τον γυρίζομε να μαραθεί. Προσθέτομε το αλάτι και το κουκουνάρι. Πρέπει να πιει όλα τα υγρά του.
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 νεροπότηρο λάδι
Νερό όσο πάρει
Αλάτι
Φτιάχνομε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανοίγομε φύλλο χοντρούτσικο και κόβομε πιταράκια με το ποτήρι του ούζου. Βάζομε μέσα μια κουταλιά γέμιση και το κλείνομε μισοφέγγαρο. Τις δύο άκρες τις ενώνομε και γίνεται σαν τορτελίνι. Ψήνομε τα μπουρεκάκια στο φούρνο σε βουτυρωμένο ταψί.
Σάλτσα
Γιαούρτι
Σκόρδο κοπανισμένο με λίγο αλάτι
Δυόσμος
Αλάτι
Τσιγαρίζομε το σκόρδο σε λίγο λάδι. Βάζομε το γιαούρτι να βράσει με λίγο γάλα προσθέτομε το σκόρδο και το αλάτι. Τέλος βάζομε και τον δυόσμο.
Ρύζι
Βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
½ κουτ. γλυκιά πάπρικα
ρύζι μακρύκοκκο
3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κρέατος
¼ φλιτζανιού καβουρδισμένα κουκουνάρια (προαιρετικά)
¼ φλιτζανιού φιδέ σπασμένο με το χέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε το φιδέ και τον σοτάρουμε αρκετά ώστε να πάρει καραμελέ χρώμα. Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με τον ζεστό ζωμό. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν πρέπει να μείνει καθόλου υγρό. Ρίχνουμε και τα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε το ρύζι και δίπλα βάζουμε σάλτσα και μέσα στη σάλτσα τα τας μπαρέκ.