Δικηγόρος πλαστογράφησε διαθήκη ύψους 1,1 εκατ. ευρώ
03/12/2016
Από την Αβάνα στο Άμπου Ντάμπι
04/12/2016
Όλα

Απολαυστική γιαουρτοτούρτα με σοκολάτα.

Υλικά

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
220 γρ. (1 κεσές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
130 ml φρέσκο γάλα
180 γρ. μπισκότα τύπου digestive, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά, ή πτι μπερ, χοντροθρυμματισμένα
80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη (για διακόσμηση)

Μερίδες 10 – 12
Προετοιμασία 20′ Αναμονή 3 ώρες + 15′ Μαγείρεμα 2′ – 3′

Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με ένα κουτάλι. Εφαρμόζουμε ένα τσέρκι 20 – 22 εκ. σε μια πιατέλα, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πυθμένα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να το χρειαστούμε.

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 – 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να κοχλάσει.

Αδειάζουμε το γάλα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι ανακατεύοντας, μέχρι να αναμειχθεί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Βγάζουμε την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας και γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα, κατά προτίμηση στη μισή τούρτα, για διακόσμηση, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

http://www.mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=30392

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.