ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΛΜΥΡΗ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο,
6 αυγά,
400 γραμμάρια γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
½ κιλό πικάντικη φέτα,
220 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη,
200 γραμμάρια γραβιέρα,
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι,
άνηθος ψιλοκομμένος,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. Προσθέσετε το σιμιγδάλι, τον άνηθο και το πιπέρι. Σ’ ένα ταψί στρώνετε 4 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Στη συνέχεια απλώνετε λίγη ποσότητα από το μείγμα τυριών. Στρώνετε ένα φύλλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε στρώνοντας στην επιφάνεια της μπουγάτσας 3 βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζετε σε κομμάτια και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάτε τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνετε την μπουγάτσα. Αφήνετε 1 ώρα ν΄ απορροφήσει το γάλα και ψήνετε τους 180ο C για 1 ώρα μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.