Υλικά: για τέσσερα άτομα
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
- χυμό από 2 πορτoκάλια
- δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές μέλι
- 15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1/3 ποτηριού κονιάκ
- 2 κουταλιές βαλσάμικο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε με το αντικολλητικο τηγάνι σας για να θωρακίσετε το κρέας σας
- Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας
- Σβήνετε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο.
Συνεχίστε το μαγείρεμα του φαγητού σας με την γάστρα σας
- Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνετε να ψηθεί περίπου 50 λεπτά.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα δαμάσκηνα.
Tips
Τα δαμάσκηνα τα βάζουμε στο τέλος για να μη λιώσουν
Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας