ΥΛΙΚΑ
15 κρόκους αβγών
1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ λευκό καλής ποιότητας
αλεύρι όσο χρειάζεται για τη ζύμη που πρέπει να είναι σφιχτή
300 γραμμάρια φυσικό μέλι (όχι σιρόπι)
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
λάδι για το ψήσιμο
κανέλα
καρύδια (όσο το δυνατό πιο φρέσκα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών σε μια βαθιά λεκάνη, τους χτυπάμε λίγο, και αρχίζετε να ρίχνετε το αλεύρι και μετά το λικέρ, ζυμώνετε καλά ώσπου η ζύμη να γίνει σφιχτή έτσι που ν’ ανοίγεται σε φύλλα. Μετά την κόβετε σε κομμάτια τα οποία ανοίγετε σε φύλλα, πασπαλίζοντας στο σημείο όπου ανοίγετε το φύλλο με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει, κόβετε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια.
Τοποθετείτε στη φωτιά ανοιχτή κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και όταν κάψει καλά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του φύλλου τυλίγοντάς τα στα τρία μέσα στο καυτό λάδι και τα βγάζετε μόλις πάρουν ένα ξανθό ρόδινο χρώμα.
Στο μεταξύ βάζετε το μέλι και το νερό να βράσουν, ξαφρίζετε και όταν είναι αρκετά ζεστό το σιρόπι, όχι όμως καυτό, βουτάτε μέσα τις δίπλες να μελωθούν καλά.
Σερβίρετε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο καρύδι και την κανέλα.