Yλικά για 4 μερίδες
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, σε κομμάτια των 2,5 εκ.
1 κόκκινη καφτερή πιπερίτσα, χωρίς σπόρους, χαραγμένη σε κομμάτια
1 κίτρινη καφτερή πιπερίτσα, χωρίς σπόρους, χαραγμένη σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινου
1 κουτ. σούπας ρίγανη, φρέσκια
1 κουτ. τσαγιού σκόνι τσίλι
1/4 κουτ. Αλάτι
1/4 κουτ. Πιπέρι
2 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζανιού μαγειρεμένα χρωματιστά φασόλια
1 1/2 φλιτζανιου μαγειρεμένο ρύζι
1/4 φλιτζ. Ψιλοκ. φρέσκο κόλιανδρο
1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι.
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 23X33 εκ. Bουτυρώνουμε και ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά ενώ προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο, τις πιπερίτσες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χρυσίσει το κοτόπουλο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.
Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κόλιανδρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Mεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει από πριν και ψήνουμε μέχρι να βράσει το ζουμί, για περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε, μοιράζοντας σε 4 ίσες μερίδες.