Γρήγορη κι εύκολη μηλόπιτα με υλικά που λίγο – πολύ υπάρχουν πάντα στο σπίτι!
Τι χρειαζόμαστε:
1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 5-6 μηλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του.
Πώς το κάνουμε:
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατί θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/eykoli-milopita.html