Tο πιο γνωστό και κλασικό γλυκό των γιορτών!!!
Υλικά
2 φλ. Αλεύρι
1 φλ. καβουρδισμένα Αμύγδαλα
1 φλ. Ζάχαρη
2 Κρόκος(οι) αυγού
1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
Άχνη Ζάχαρη
1 φλ. Βούτυρο γάλακτος
Ροδόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάτε καλά να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τους κρόκους και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να γίνει αφράτη ζύμη. Πλάθετε σε διάφορα σχήματα τους κουραμπιέδες (στρόγγυλους, μισοφέγγαρα, αστέρια)και τους βάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βάζετε σε πιατέλα, ραντίζετε με ροδόνερο και πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη.