Πολλές φορές η καθημερινότητά μας θυμίζει… ψυχιατρείο. Τώρα, υπάρχει ένας τρόπος που μπορείτε να εντοπίσετε οποιονδήποτε ψυχοπαθή μπορεί να συναντήσετε στη ζωή σας.
Οι ψυχοπαθείς είναι καλύτεροι στο να μάθουν να ψεύδονται, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Μεταφραστική Ψυχιατρική. Οι ψυχοπαθείς μπορεί να μην έχουν καλύτερη φυσική ικανότητα στο να ψεύδονται, αλλά είναι καλύτεροι στο να μαθαίνουν πώς να το κάνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές του Κρατικού Εργαστηρίου Εγκεφάλου και Γνωστικών Επιστημών και το Εργαστήριο Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Ο Δρ. Τάτια Λι και ο Δρ. Ρόμπιν Σάο έδωσαν σε 52 συμμετέχοντες μια σειρά από απαντήσεις που περιελάμβαναν τις επιλογές «αληθές» ή «ψευδές» σχετικά με το αν αναγνώριζαν τους ανθρώπους σε μια συλλογή φωτογραφιών. Κάποιες από τις φωτογραφίες ήταν από ανθρώπους που ήξεραν και μερικοί από αγνώστους.
Από τους 52 συμμετέχοντες, 23 εμφάνισαν χαμηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών, ενώ 29 εμφάνισαν υψηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών χάρη σε προηγούμενο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σχετικά με την ψυχοπάθεια.
Όλοι επανέλαβαν την άσκηση αφού έκαναν δοκιμαστικές προσπάθειες και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι με υψηλά ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά ήταν πολύ καλύτεροι στο να πουν ψέματα πιο γρήγορα από ό, τι πριν την εξάσκηση.
Ομοίως, τα άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο για να ανταποκριθούν όταν τους είπαν να πουν ψέματα.
Ο Lee εξήγησε:
«Κατά τη διάρκεια του ψεύδους, οι «αληθείς» πληροφορίες πρέπει να κατασταλούν και να αντιστραφούν. Έτσι, η τοποθέτηση απαιτεί μια σειρά διαδικασιών στον εγκέφαλο, όπως η προσοχή, η μνήμη εργασίας, ο ανασταλτικός έλεγχος και η επίλυση των συγκρούσεων, που διαπιστώσαμε ότι μειώθηκαν σε άτομα με υψηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών».
Αυτά τα αποτελέσματα, λέει ο Lee, δείχνουν πόσο καλοί είναι οι ψυχοπαθείς στο να μαθαίνουν να ψεύδονται.
«Η αξιοσημείωτη αντίθεση μεταξύ των ατόμων με υψηλά και χαμηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών στην απόκλιση μετά από δύο εκπαιδευτικές συνεδρίες είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην απόδοση μεταξύ των δύο ομάδων πριν από την εκπαίδευση».
http://www.newmoney.gr/diethni/329331-to-mistiko-gia-na-katalabete-an-kapoios-einai-psixopathis